Ploi şi vânt puternic se vor înregistra în toată ţara, începând de sâmbătă noapte şi până luni dimineaţă, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru duminică, în 11 judeţe.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben pentru duminică, între orele 8.00-20.00, când se vor înregistra intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în special la altitudini de peste 1500 de metri, unde se va depune strat consistent de zăpadă. Avertizarea cod galben vizează judeţele Caraş Severin, Hunedoara, Sibium Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ şi Bacău.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo potrivit căreia începând din noaptea de sâmbătă spre duminică şi până luni dimineaţă vor fi ploi şi vânt puternic în toată ţara.

Informarea meteo este valabilă de sâmbătă noapte, de la ora 03.00 şi până luni, la ora 10.00, când va ploua în toată ţara, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Duminică, în majoritatea zonelor vor fi intensificări ale vântului.