Un tânăr din judeţul Constanţa, în vârstă de 24 de ani, dat în urmărire internaţională de autorităţile olandeze pentru că fusese condamnat la patru luni de închisoare pentru trafic de persoane a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă în momentul în care încerca să iasă din ţară.

Potrivit unui comunicat de marţi al Gărzii de Coastă, pe data de 20 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Garda de Coastă s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor specifice, un bărbat în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, pasager într-un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

“Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile olandeze. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse de patru luni cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră l-au predat pe bărbat unei echipe operative din cadrul IPJ Constanţa.