Trei bărbaţi au fost reţinuţi în urma a 31 de percheziţii făcute de către poliţiştii din Ialomiţa în Bucureşti şi mai multe judeţe, aceştia fiind suspectaţi de furturi de produse fitosanitare din societăţi comerciale. Anchetatorii au ridicat în urma acţiunii bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, confiscând şi patru autovehicule. 

Poliţiştii din Ialomiţa şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din societăţi comerciale. Au fost ridicate bunuri în valoare de 223.000 de lei, iar 4 autovehicule au fost indisponibilizate. Trei persoane au fost reţinute.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au făcut, luni, 31 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Constanţa, Tulcea şi Teleorman, la domiciliile a şase persoane bănuite de comiterea de furturi de produse fitosanitare, cât şi la sediile unor agenţi economici, beneficiari ai mărfii furate, potrivit unui comunicat al IPJ Ialomiţa.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 800 de litri de pesticide, 620 de kilograme de seminţe de floarea soarelui, 2 tone de produs petrolier, scule şi aparate electrice, bunuri susceptibile a proveni din furturi, toate în valoare de 223.000 de lei”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au confiscate patru autoturisme şi au ridicat instrumente de tăiere şi forţare, care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor. 

”Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2016 – martie a.c., şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, ar fi comis mai multe furturi din societăţi comerciale, de pe raza judeţelor Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Călăraşi”, se mai arată în comunicatul citat.

Anchetatorii continuă verificările, iar trei bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale.