Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, din judeţul Timiş, au depistat zece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde. 

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 de metri de frontieră.

”Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei care încercau să intre ilegal în România sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, cinci dintre ei fiind din Pakistan, iar ceilalţi cinci din Afganistan.

Ei aveau documente de identitate pentru refugiaţi  eliberate de către autorităţile sârbe.

”Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp”, mai precizat sursa citată.

În cauză, se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca apoi să fie luate măsurile legale care se impun.