Poliţiştii din Alba fac, luni, opt percheziţii la patru persoane suspectate că au înşelat peste 7.500 de oameni cu carduri de reduceri la cumpărături, prejudiciul produs victimelor fiind de peste 165.000 de lei. Anchetatorii spun că suspecţii publicau anunţuri pe site-uri de vânzări, ulterior îi informau pe clienţi că pot obţine gratuit un tichet de reducere cu o valoare de 150 de euro, îl trimiteau printr-o firmă de curierat, iar victimele plăteau între 18 şi 28 de lei pentru transport, însă cardul nu avea nicio valoare.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, efectuează, luni, opt percheziţii în judeţele Alba (7) şi Bihor (1), la domiciliile a patru persoane bănuite de înşelăciune şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Alba, din cercetările anchetatorilor a rezultat că, în perioada 2015-2016, cei patru suspecţi ”ar fi indus în eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări. Odată cu publicarea anunţului, clienţii erau informaţi în legătură cu obţinerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumpărături, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folosiţi la achiziţii de bunuri şi servicii, de la anumiţi agenţi economici”.

Oamenii primeau cardurile acasă, prin firme de curierat, însă plăteau sume cuprinse între 18 şi 28 lei, drept cheltuieli de transport.

”În realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obţinute niciun fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mică, diferenţa de bani fiind însuşită de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Prejudiciul total cauzat este de 165.000 de lei, în dauna a 7.500 de persoane vătămate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 de euro.

În urma percheziţiiilor, poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane bănuite în cauză, cea de-a patra aflându-se în Penitenciarul Oradea, unde execută o pedeapsă privativă de libertate.