Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru sâmbătă după-amiază, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zece judeţe din ţară - Cluj, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Timiş şi Caraş-Severin.

În judeţul Cluj, în zona de munte, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi, la rafală, la altitudini de peste 1.500 de metri, 80-90 de km/h şi izolat 100 de km/h, potrivit ANM.

În judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi şi în zonele joase din Vrancea, Bacău şi Neamţ, vor fi intensificări locale ale vântului ce vor atinge şi depăşi, la rafală, 55-60 de km/h.

Şi în Caraş-Severin şi în zona joasă a judeţului Timiş se vor înregistra intensificări ale vântului ce vor depăşi, la rafală, 80-90 de km/h la altitudini de peste 1.800 de metri şi vor ajunge la 65-75 de km/h în zona de câmpie.

În judeţele Cluj, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Vrancea, Bacău şi Neamţ, codul galben de vânt puternic este valabil până la ora 18.00, iar în Timiş şi Caraş-Severin până la ora 17.00.