Autorităţile americane au anunţat că patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion de mici dimenisiuni peste două locuinţe dintr-un cartier rezidenţial al localităţii Riverside, situată la aproximativ 100 de kilometri de Los Angeles, transmite CNN.

Aeronava Cesna 310 s-a prăbuşit la mai puţin de un kilometru de aeroportul municipal Riverside, la scurt timp după ce decolase cu destinanţia San Jose.

Autorităţile locale au explicat că avionul de mici dimensiuni, care avea cinci persoane la bord, s-a rupt în două după ce a lovit două locuinţe din Riverside.

”Nu putem să determinăm în acest moment dacă există şi victime din aceste locuinţe sau toate victimele sunt din avion”, a declarat şeful departamentului de pompieri, Michael Moore.

De asemenea, cel puţin o persoană de la bordul avionului de mici dimensiuni a supravieţuit tragediei aviatice. Este vorba despre o adolescentă care a căzut din avion înainte de impact şi primeşte îngrijiri medicale la spitalul comunitar Riverside.

Moore a precizat că pasagerii avionului erau originari din sudul Californiei şi au participat la o compertiţie de majorete din Riverside.

Potrivit primelor informaţii, în avion erau doi adulţi şi trei adolescenţi, fiind vorba despre o întreagă familie. Tragedia aviatică a avut loc în jurul orei locale 16.41 (00.41 ora României).