Gruparea jihadistă Abu Sayyaf l-a decapitat pe ostaticul german Jurgen Kantner, 70 de ani, după expirarea termenului dat de terorişti pentru a negocia punerea în libertate a celui răpit, a informat luni poliţia filipineză, potrivit agenţiei EFE.

Ronald dela Rosa, directorul Poliţiei Naţionale, a declarat într-o conferinţă de presă că execuţia a avut loc în provincia sudică Zamboanga, conform canalului ABS-CNB.

"Trebuie să găsim corpul, dar, potrivit rapoartelor serviciilor de informaţii, se confirmă", a precizat oficialul.

Abu Sayyaf reclama o sumă de 30 de milioane de pesos (600.000 dolari, 565.000 euro), până duminică după-amiaza, pentru a-l elibera pe Kantner, răpit în noiembrie anul trecut în apele statului malaezian Sabah, în vecinătatea sudului Filipinelor.

În timpul capturării lui Kantner, atacatorii au împuşcat-o mortal pe soţia germanului, al cărei cadavru a fost găsit de autorităţile filipineze pe 7 noiembrie pe iahtul cu care călătoreau cei doi.

Gruparea Abu Sayyaf şi-a intensificat activitatea în ultimul an prin răpirea a zeci de persoane în apele din sud-estul Filipinelor şi nord-estul Malaeziei, multe dintre acestea lucrând pe ambarcaţiuni care navigau în zonă.

Abu Sayyaf, care a jurat credinţă grupării Stat Islamic, i-a decapitat, între aprilie şi iunie anul trecut, pe canadienii John Ridsdel şi Robert Hall, după ce negocierile de eliberare au eşuat.

Gruparea a fost creată în 1991 de veterani ai războiului din Afganistan contra Uniunii Sovietice.