Doi pacienţi ai Spitalului "Filantropia” din Craiova au murit în urma unor transfuzii sanguine, iar alţi patru au avut reacţii adverse, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, dar şi Poliţia deschizând anchete în acest caz

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Dolj, Secţia 1 de Poliţie Craiova a fost sesizată de reprezentanţi ai Spitalului Municipal "Filantropia"cu privire la faptul că doi pacienţi ai unităţii medicale au murit, vineri, în condiţii suspecte.

"Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 ani, internată la Secţia de Hematologie, şi un bărbat în vârsta de 67 ani, din Secţia ATI. Conducerea Spitalului a sesizat că cei doi au decedat în condiţii suspecte", a declarat ofiţerul de relaţii publice în cadrul IPJ Dolj, Amelia Barbu.

Până la efectuarea necropsiei, Poliţia a încadrat cazurile ca moarte suspectă.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a făcut verificări la Spitalul Municipal, stabilind că în Secţia de Hematologie au fost făcute, vineri, 12 transfuzii sanguine, în urma cărora şase pacienţi au avut reacţii adverse. Ulterior, doi dintre ei au decedat.

"În ziua de vineri au fost efectuate 12 transfuzii de sânge şi din cei 12 pacienţi, la şase au apărut reacţii adverse. Doi dintre pacienţi au decedat, iar alte patru sunt în stare stabilă acum", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Acesta a adăugat că şi verificările specialiştilor DSP Dolj sunt în derulare.