Nouă elevi din judeţul Vaslui au ajuns la spital, joi dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de o maşină în faţa şcolii la care învăţau. Starea copiilor este stabilă, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, accidentul a avut loc în faţa şcolii din localitatea Ştefan cel Mare, în timp ce elevii erau transportaţi cu microbuzul şcolar la unitatea de învăţământ.

Microbuzul a fost lovit de o maşină care se afla în depăşire în momentul în care şoferul autovehiculului de transport în comun intenţiona să intre în curtea unităţii de învăţământ.

În urma impactului, mai muţi elevi au fost răniţi, la locului accidentului fiind trimise trei ambulanţe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Vaslui.

”Iniţial, a fost anunţată rănirea a trei minori, însă numărul celor care au avut nevoie de transportul la spital a crescut la nouă. Victimele, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, au suferit contuzii şi atacuri de panică, fără însă a le fi pusă viaţa în pericol”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Poliţiştii vasluieni au început o cercetările la locul accidentului.