Poliţiştii bucureşteni au prins nouă bărbaţi care vindeau ilegal medicamente oncologice după ce aceştia au fost implicaţi într-un caz de tâlhărie, lipsire de libertate şi tulburarea ordinii publice. Cercetările au început în decembrie, după ce unul dintre suspecţi a reclamat la Poliţie că a fost tâlhărit de opt bărbaţi, care l-au bătut, l-au urcat într-o maşină şi l-au dus pe malul Lacului Floreasca. Făcând cercetări în acest caz, poliţiştii au reuşit să dea de urma unei grupări de traficanţi de medicamente oncologice.

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, au făcut marţi nouă percheziţii domiciliare şi au dus la audieri 16 persoane.

Cercetările în acest dosar au început după ce un bărbat în vârstă de 31 de ani a făcut o plângere la Poliţia Sectorului 4, în care a arătat că a fost tâlhărit, în timp ce era pe un bulevard din Sectorul 4, de mai multe persoane necunoscute, care apoi l-au urcat într-o maşină, l-au bătut şi l-au dus pe malul Lacului Floreasca, în Sectorul 1, de unde a reuşit să fugă, arată, miercuri, Poliţia Capitalei.

Ulterior, bărbatul a revenit cu trei declaraţii prin care a negat cele sesizate, afirmând că în seara acelei zile a consumat alcool şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat.

În urma investigaţiilor, poliţiştii i-au identificat pe cei opt agresori, i-au dus la audieri la sediul Poliţiei Sectorului 4 şi au stabilit că se ocupau de vânzarea ilegală de medicamente oncologice şi că se cunoşteau cu victima, între ei existând un conflict legat de tranzacţii anterioare cu medicamente.

“Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat faptul că, la data de 18 decembrie 2016, victima a stabilit o întâlnire cu un bărbat, în vederea tranzacţionării de medicamente oncologice. Cel cu care trebuia să se întâlnească a venit însoţit de alţi şase bărbaţi care, la momentul apariţiei victimei, au prins-o şi au lovit-o, în mod repetat, după care i-au sustras două telefoane şi peste 3.000 de lei. Ulterior, partea vătămată a fost urcată cu forţa într-o maşină şi dusă în zona Lacului Floreasca, de unde a reuşit să fugă”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Surse din Poliţie au declarat, pentru News.ro, că bărbatul care a făcut plângerea, Nicolae Şuţă, se cunoştea de mai mult timp cu agresorii, cărora în trecut le-a vândut medicamente oncologice. Conflictul ar fi apărut după ce Nicolae Şuţă le-ar fi vândut medicamente oncologice contrafăcute în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Cei cărora Şuţă le-ar fi vândut medicamentele contrafăcute au vrut să se răzbune şi au stabilit cu acesta o întâlnire în zona Şincai din Sectorul 4, spunându-i de data aceasta că pot să îi vând ei medicamente. La locul de întâlnire au venit opt bărbaţi, care l-au urcat pe Nicolae Şuţă într-o maşină, l-au bătut, i-au luat banii şi telefoanele pe care le avea la el şi l-au dus pe malul Lacului Floreasca, au precizat sursele citate.

În urma audierilor de marţi, anchetatorii i-au reţinut pe Nicolae Şuţu, pe care îl cercetează pentru favorizarea infractorului, precum şi pe Andrei Dulcă, Iulian Gafton, Viorel Nicolae, Liviu Nicolae, Laurenţiu Covătaru, Marian Pârvu, Mario Ciurea şi Iulian Drăgan, acuzaţi de tâlhărie calificată, lipsire de libertate şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au precizat sursele citate.

Poliţiştii au confiscat la percheziţii 16.500 de euro, 12.800 de lei şi 33 de cutii de medicamente oncologice, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei.

Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Rise Project scria, în noiembrie 2016, că Andrei Dulcă, fost poloist la clubul Steaua, coordonează o celulă de trafic de medicamente, dintr-un apartament din zona Piaţa Victoriei. Dulca îi are ca locotenenţi pe Ştefan Cirimpei şi Iulian Gafton, care dau anunţuri pe internet şi colectează medicamente de la pacienţi sau direct din spitale.

Medicamentele pe care le colectează cărăuşii lui Andrei Dulcă ar ajunge, potrivit Rise Project, la un anume Ivan din Bulgaria, care plăteşte cu banii jos tratamente oncologice care sunt decontate de statul român şi ar trebui să fie folosite de pacienţi cu cancer.