Două persoane au fost reţinute pentru că au produs ilegal şi au vândut alcool etilic şi băuturi spirtoase, pentru care nu au plătit taxe şi impozite. Poliţiştii bucureşteni au găsit la percheziţiile făcute la zece imobile din Capitală şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Suceava aproape 1.000 de litri de alcool şi o instalaţie artizanală cu care erau produse băuturile spirtoase.

Anchetatorii aveau informaţii că, începând din octombrie 2016, doi bărbaţi şi o femeie au produs, deţinut sau comercializat ilegal alcool etilic şi băuturi spirtoase, pentru care nu au plătit taxe şi impozite.

În cadrul dosarului, deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, în care au început cercetările pentru producere sau comercializare de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi fără a fi marcate ori cu marcaje false, miercuri au fost făcute zece percheziţii, suspecţii fiind ridicaţi de poliţiştii bucureşteni şi duşi la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.

La finalul audierilor, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi joi magistraţilor, iar o altă persoană a fost pusă sub control judiciar.

În urma percheziţiilor au fost găsite, într-un imobil din judeţul Călăraşi, o instalaţie artizanală cu care se producea ilicit alcool, 355 de litri de alcool etilic, 258 de litri de alcool sanitar şi 282 de litri de alcool sanitar în instalaţie.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul în acest caz este de 35.000 de lei.

Acţiunea a fost sprijinită de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.