Zece persoane au fost reţinute de DIICOT Călăraşi într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, în care procurorii au făcut 17 percheziţii domiciliare. În aceeaşi cauză, alţi doi suspecţi sunt cercetaţi sub control judiciar, în timp ce pentru doi membri ai grupului infracţional, care se sustrag cercetărilor, procurorii vor cere mandate de arestare în lipsă.

Zece persoane, toate din judeţul Călăraşi, au fost reţinute în urma a 17 percheziţii făcute, marţi, de procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Poliţiei Judeţene Călăraşi.

În acelaşi dosar, alţi doi suspecţi au fost puşi sub control judiciar, în timp ce pentru alte două persoane, care se sustrag cercetărilor, anchetatorii vor cere instanţei emiterea de mandate de arestare în lipsă.

În cursul zilei de miercuri, cei zece suspecţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform anchetatorilor, suspecţii din acest dosar sunt cercetaţi pentru că, începând cu anul 2016, ar fi recrutat şi exploatat sexual mai multe tinere, între care unele minore, toate din judeţul Călăraşi, obţinând de pe urma exploatării acestora sume de bani şi alte avantaje.

Membrii grupului infracţional sunt, de asemenea, suspectaţi de săvârşirea mai multor furturi din societăţi comerciale, având complici agenţi de pază ai respectivelor firme.