Avocatul Irinel Caius Iliescu a fost pus sub acuzare, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, pentru tentativă de omor şi şantaj, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, şi-ar fi determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui hotel din Sectorul 4.

Potrivit unor surse judiciare, avocatul Irinel Caius Iliescu a fost audiat timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. Avocatul este suspectat de anchetatori că, în noiembrie 2016, şi-ar fi determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui hotel din Capitală.

Femeia, care este tot avocat, a scăpat cu viaţă în urma căderii şi după ce şi-a revenit, le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat. Ulterior, poliţiştii au verificat afirmaţiile acesteia şi au descoperit că bărbatul ajunsese să-i controleze viaţa.

Conform anchetatorilor, cei doi avocaţi erau împreună de la începutul anului 2016, însă relaţia lor nu a fost una fericită. Irinel Iliescu obişnuia să o bată şi îi restrânsese viaţa personală în aşa fel încât aceasta rămăsese fără prieteni. În plus, bărbatul i-ar fi interzis să-şi mai practice profesia şi ar fi pus-o să semneze unele documente prin care îi lua o parte din bunuri, inclusiv cotă parte din unele imobile. Poliţiştii au stabilit că, în acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al unui hotel.

Procurorii l-au pus acum sub acuzare pe avocatul Irinel Caius Iliescu, pentru tentativă de omor şi şantaj.

Avocata s-a aruncat de etajul 15 al Hotelului Rin Grand la data de 17 noiembrie 2016, în jurul orei 8.00, aceasta căzând iniţial pe o copertină.

Poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, avocatul ar fi procedat la fel şi cu fosta soţie, pe care ar fi determinat-o să înghită un pumn de pastile, femeia reuşind să scape cu viaţă, au precizat sursele citate.