Un bărbat din Cugir, judeţul Alba, care în septembrie 2016 l-a înjunghiat mortal, pe o stradă circulată din oraş pe tatăl fostei iubite şi a rănit-o grav pe aceasta, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Alba la 20 de ani de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Alba, Florin Nicolae Ghinea, bărbatul din Cugir, care în septembrie 2016 l-a înjunghiat mortal pe o stradă circulată din oraş pe tatăl fostei iubite şi a rănit-o grav pe aceasta, a fost condamnat, luni, de instanţă la 20 de ani de închisoare şi a fost obligat să plătească daune morale familiei victimei în valoare de 100.000 de lei.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi contestată, urmând ca o decizie finală în acest caz să fie pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Florin Nicolae Ghinea a fost trimis în judecată anul trecut, după ce în luna septembrie l-a înjunghiat mortal, pe o stradă circulată din Cugir, pe tatăl fostei iubite şi a rănit-o grav pe aceasta.

Tânăra de 25 de ani şi tatăl acesteia, de 60 de ani, au fost atacaţi şi înjunghiaţi de către fostul iubit al fetei, în timp ce se aflau într-o zonă extrem de circulată. Tatăl fetei a murit la scurt timp la spital, în timp ce tânăra este internată în stare gravă.

Bărbatul şi tânăra au un copil împreună. Cu o lună înainte de crimă, femeia şi familia acesteia obţinuseră în instanţă un ordin de protecţie prin care fostul său iubit nu avea voie să se apropie la mai puţin de 100 de metri de ea. Un ordin similar a fost obţinut chiar şi de către părinţii bărbatului, care l-au acuzat de violenţă.