Un şantier din municipiul Giurgiu a fost evacuat, luni, după ce în timpul unor săpături muncitorii au descoperit o bombă de aviaţie de 250 de kilograme, datând din perioada celui de-al doilea război mondial.

Specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervin în zona unde a fost descoperită muniţia. Bomba de aviaţie, de 250 de kilograme, datând din al doilea război mondial, a fost găsită, luni dimineaţă, de către o echipă de muncitori care efectua lucrări de excavaţie în incinta unui şantier situat în municipiul Giurgiu, în apropierea portului.


Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ, toţi oameni aflaţi în şantierul situat pe şoseaua Portului au fost evacuaţi, iar în zona unde a fost descoperită muniţia intervin specialişti de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Giurgiu şi ai Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, care coordonează acţiunea de intervenţie.

Autorităţile au realizat un perimetru de siguranţă, astfel încât să nu fie pusă în pericol viaţa celor care ar trece prin zonă.

Reprezentantul ISU Giurgiu a precizat că, cel mai probabil, bomba de aviaţie va fi ridicată şi dusă într-un poligon din localitatea Bălănoaia, pentru a fi detonată.

La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea specialiştilor este în desfăşurare.