Traficul rutier pe DN 1, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, blocat din cauza unui accident în care au fost implicate trei autovehicule şi care s-a soldat cu rănirea unui şofer a fost reluat pe un singur sens, alternativ, după aproximativ patru ore.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN1 Ploieşti - Braşov a fost reluat pe un fir, alternativ, dirijat de poliţişti, la kilometrului 62+200 de metri, pe centura de vest a municipiului Ploieşti.

Circulaţia a fost reluată după repunerea pe roţi a camionului cu remorcă răsturnat pe şosea.

Poliţiştii estimează că traficul va reveni la normal în aproximativ 30 de minute.

Accidentul a avut loc pe DN 1, centura de vest a municipiului Ploieşti, în zona unui pasaj din apropierea unui centrului comercial Auchan, fiind implicate un camion încărcat cu sare şi două autoturisme.

Poliţiştii declarau că, potrivit primelor cercetări, camionul a intrat pe contrasens, încărcătura de sare a intrat în balans, iar remorca autovehiculului s-a răsturnat peste un autoturism Dacia Logan, şoferul acestuia rămânând încarcerat.

În zonă a fost solicitat un elicopter SMURD pentru preluarea rănitului, care a fost transportat la un spital din Bucureşti.

Alte cinci persoane aflate în autovehiculele implicate în accident au fost evaluate medical, iar starea lor nu era gravă. Şoferul camionului a avut răni minore la mâini.

La faţa locului a fost adusă o macara de mare tonaj care a repus pe roţi camionul şi remorca răsturnate.