Nord-estul Statelor Unite era afectat de ninsori importante, ceea ce a obligat joi şcolile să închidă, iar companiile aeriene să anuleze mii de zboruri, relatează AFP.

Ninsorile erau însoţite de vijelii. Până la 30 de centimetri de zăpadă erau aşteptaţi la New York şi până la 45 de centimetri în zone din New England. Furtuna a fost anunţată după ce temperatura a atins 16 grade Celsius la New York.

Aproximativ 3.000 de zboruri cu destinaţia sau plecare de pe aeroporturi din New York - JF Kennedy, La Guardia, Newark -, Boston şi Philadelphia au fost anulate, potrivit site-ului FlightAware care înregistrează întârzieri sau anulări.

La New York, Boston şi Philadelphia şi în oraşe mai mici din regiune, şcolile au fost închise, chiar dacă la Philadelphia a nins mai puţin decât se aştepta.

La New York, activitatea s-a redus, iar mulţi oameni au preferat să muncească de acasă, în loc să rişte să ia automobilul sau trenul, al cărui mers a fost perturbat de ninsoare.

Primarul Bill de Blasio i-a îndemnat pe locuitori să rămână acasă şi mai ales să evite să circule cu maşinile.

În statele Connecticut şi Massachussets, în unele zone au avut loc furtuni de zăpadă însoţite de descărcări electrice, potrivit unui reprezentant al serviciului naţional de meteorologie, citat de The New York Times.

Vremea urmează să se îmbunătăţească vineri, să permită redeschiderea şcolilor şi reluarea unui trafic aerian normal.