Traficul rutier pe autostrada A1 Traian Vuia - Nădlac se desfăşoară, vineri dimineaţă, în condiţii de ceaţă densă, iar pe alocuri vizibilitatea scade sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţă pe autostrada A1 Traian Vuia - Nădlac traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Între kilometrii 494 şi 557, vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, când circulă pe autostrăzi să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie şi să folosească triunghiuri reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţă, o atenţionare cod galben de ceaţă pentru judeţul Maramureş, unde vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă până la ora 9.00. De asemenea, se află sub avertizare cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 8.00, şi judeţele Timiş şi Arad.

Alte două judeţe - Sibiu şi Caraş-Severin - sunt vizate, până la ora 8.00, de o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului.

Potrivit unei informări emise joi de ANM, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara până marţi, cu temperaturi minime între -17 şi -10 grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei se vor înregistra sub -22 de grade.