Cincisprezece gospodării din localitatea bistriţeană Telcişor au fost inudate, vineri, după ce apa unui râu din apropiere s-a revărsat ca urmare a topirii gheţii, pompierii intervenind împreună cu autorităţile locale pentru crearea unui canal de scurgere.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud au anunţat, vineri, că pompierii au intervenit pe raza localităţii Telcişor unde s-a format un zăpor pe râul Sălăuţa, iar din cauza sloiurilor de gheaţă adunate într-un anumit punct al acestuia apa s-a revărsat şi a inundat 15 gospodării.

”Formarea unui zăpor pe raza localităţii Telcişor a generat inundarea mai multor gospodarii din localitate (15 gospodării), sens în care Comitetul Judeţean pentru Situatii de Urgenţă a dispus măsuri imediate pentru remedierea situaţiei din teren, iar prin intervenţia autorităţilor locale (CLSU - Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Telciu), cu ajutorul unui buldoexcavator, a fost creat rapid un canal de scurgere a apei printre aglomerările de gheaţă, astfel că apa din gospodăriile afectate a fost direcţionată pe cursul firesc al Sălăuţei”, se arată într-un comunicat al ISU Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, echipele ISU şi ale Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, cu buldoexcavatoare pentru a face canale de scurgere în alte localităţi care riscă să fie inundate.

”Momentan se fac eforturi susţinute pentru îndepărtarea riscului producerii unor inundaţii pe raza localităţii Coşbuc, unde s-a format un zăpor de aproximativ patru kilometri, forţele angrenate în gestionarea situaţiei sunt în teren pentru executarea misiunilor de detonare controlată a zăporului”, se mai arată în comunicatul ISU.

Sursa citată mai precizează că reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează toate cursurile de apă din judeţ şi este pregătit să aloce resursele necesare în situaţiile în care se impune.