Şapte arme, printre care două arbalete, o suliţă şi o sabie, dar şi 56 de cartuşe legale şi zece trofee, deţinute ilegal, au fost găsite de poliţiştii din Mureş în urma a cinci percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de braconaj. Un bărbat este cercetat sub control judiciar în acest dosar.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin ilegal arme în vederea comiterii infracţiunii de braconaj. 

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 arme de tir sportiv cu aer comprimat, fără serie, dintre care una prevăzută cu lunetă, 2 arbalete, o suliţă, o sabie, 56 de cartuşe letale de diferite calibre, 5 trofee de căpriori şi 5 trofee de cerb carpatin”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Din verificările poliţiştilor a reieşit că o parte din arme şi muniţii ar proveni din spaţiul intracomunitar.

Iniţial, un tânăr de 27 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, ulterior magistraţii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.