Şaisprezece persoane au fost rănite, vineri dimineaţă, în urma unui accident produs pe drumul naţional (DN) 1C, în judeţul Cluj, unde un microbuz şi un autotren s-au ciocnit, traficul fiind oprit.

Accidentul s-a produs vineri dimineaţă, pe DN1C Cluj-Napoca - Gherla, în zona localităţii clujene Răscruci, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Un microbuz cu 15 pasageri şi un autocamion s-au ciocnit în zonă.

”Este vorba despre un microbuz cu muncitori care a intrat în remorca unui TIR. Şoferul TIR-ului a făcut un viraj ca să intre pe un drum lateral, iar microbuzul a intrat în remorca TIR-ului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, comisar şef Daniel Boie.
Reprezentantul Poliţie a declarat că din informaţiile primite de la faţa locului reiese că 12 persoane au fost rănite.

Primele informaţii ale reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj arată că este vorba despre 16 victime.

”Sunt 16 victime, din primele informaţii toate conştiente”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş Maior.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, la locul accidentului intervenind patru autospeciale ale ISU.

Potrivit Infotrafic, circulaţia rutieră pe DN1C, la kilometrul 25, în zona în care s-a produs accidentul, este complet blocată la ora transmiterii acestei ştiri.