Un număr de opt persoane au fost inculpate în urma violenţelor de la manifestaţia de miercuri din Piaţa Victorieii, şapte dintre ele fiind reţinute, anunţă Poliţia Capitalei, care precizează că patru dintre inculpaţi vor fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

"În urma cercetărilor desfăşurate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în dosarul privind infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, opt persoane au fost inculpate, dintre acestea şapte în stare de reţinere", au declarat, joi seară, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei mai arată că patru dintre cei opt inculpaţi vor fi prezentaţi în scurt timp instanţei cu propunere de arestare preventivă, asupra celorlalţi patru fiind instituită masura controlului judiciar.

Poliţia Capitalei preciza, joi dimineaţă, că peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, în urma violenţelor care au avut loc miercuri seară.

Incidentele de la manifestaţia din Piaţa Victoriei au început, miercuri, în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar şi de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, existând informaţii că ar fi vorba de membrii galeriilor unor echipe de fotbal.

Oameni din aceste grupuri izolate au aruncat cu sticle, torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Un panou publicitar a fost incendiat, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi stins.

Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor din Piaţa Victoriei din Capitală, dintre care patru jandarmi şi trei civili, a declarat, pentru News.ro, Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.