Cântăreaţa braziliană Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului mondial Lambada, a fost găsită moartă carbonizată în maşina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro, s-a aflat din surse din cadrul poliţiei.

"Da, pot confirma acest lucru'', a declarat pentru AFP un poliţist de la comisariatului local, referitor la moartea artistei, fără a oferi detalii suplimentare imediat.

Potrivit presei locale, corpul cântăreţei a fost găsit carbonizat în interiorul vehiculului său, nu departe de domiciliul acesteia.

Prezenţa a doi bărbaţi înarmaţi a fost semnalată în apropiere de locuinţa cântăreţei în timpul nopţii, potrivit site-ului de ştiri G1, care citează ''informaţii preliminare" ale Poliţiei militare locale. Dar este încă prematur să se stabilească o legătură formală cu decesul, potrivit anchetatorilor citaţi de G1.

Brigada de pompieri locală a fost apelată telefonic prima dată în timpul nopţii pentru a interveni în stingerea unui incendiu la domiciliul artistei. Apoi, la scurt timp, s-a primit al doilea apel ce raporta un incendiu la un vehicul în apropiere. În interiorul acestei maşini, care aparţinea cântăreţei, a fost găsit corpul acesteia. Urmează să fie efectuată o autopsie.

Împreună cu grupul franco-brazilian Kaoma, Loalwa Braz Vieira a cunoscut gloria în anul 1989 interpretând cântecul ''Chorando se foi'' (A plecat în lacrimi), mai cunoscut sub numele de "La Lambada". Cântecul, însoţit de un videoclip cu scene vesele şi senzuale, a fost un succes la nivel mondial, fiind vândut în 15 milioane de exemplare în peste 100 de ţări. De asemenea, albumul pe care figurează cântecul s-a vândut în aproape cinci milioane de exemplare.

Lambada este de fapt un gen muzical tropical ce îmbină carimbo, merengue, salsa şi zuk, a cărui figură emblematică braziliană era Loalwa Braz Vieira în anii 1980.

Considerată una dintre cele douăzeci de voci cele mai ascultate din lume, potrivit Guinness World Records, ea a vândut aproape 30 de milioane de albume în timpul carierei sale, care a durat aproape patru decenii.

Artista a lansat un album solo în 2006, pe care îi plăcea să-l descrie ca "o călătorie între romantism şi explozia ritmurilor care fac parte din personalitatea mea ca artist", după cum relatează Direct Matin.

Loalwa Braz Vieiraa trăit mai mulţi ani în Franţa.