Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a decis, marţi dimineaţa, suspendarea circulaţiei navelor maritime la bara Sulina, din cauza condiţiilor hidrometeorologice.

"În această dimineaţă, o singură navă care se afla pe Marea Neagră a primit acceptul de a intra pe canalul Sulina, circulaţia la bara Sulina fiind închisă", a declarat pentru AGERPRES directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru.

În momentul de faţă, alte şase nave se află în ancoră în diferite zone de pe sectorul maritim al Dunării de Jos

"Cele două convoaie cu materii prime pentru combinatul Alum SA din Tulcea care au plecat săptămâna trecută din Cernavodă şi s-au deplasat pe Dunărea fluvială vor ajunge azi la Tulcea", a mai spus directorul Dumitru.

Alte două nave încărcate cu materie primă care au plecat tot săptămâna trecută din Constanţa dar care au intrat pe canalul Sulina au ajuns deja la combinatul din Tulcea, potrivit sursei citate.

"Remorcherul "Perseus" acţionează la între milele marine 34 şi 37, zonă în care s-au comasat sloiurile, "Gheorghieni 2" este în zona Portului Tulcea acum, iar "Galaţi 3" acţionează pe Dunăre între oraşele Galaţi şi Brăila", a precizat directorul general al AFDJ Galaţi.

Potrivit sursei, remorcherele "Mamaia 2" şi "Gheorghieni 2" vor deschide, marţi, drumul navei fluviale "Moldova" care, la fel ca remorcherul "Mamaia 2", are la bord alimente de strictă necesitate pentru localităţile izolate din Delta Dunării.

Aceasta va fi a doua misiune umanitară a remorcherelor AFDJ Galaţi în judeţul Tulcea, după ce săptămâna trecută "Mamaia 2" a transportat din Tulcea la Sulina peste 23 de tone de alimente de strictă necesitate.

Închiderea circulaţiei navelor la bara Sulina este o măsură decisă de AFDJ în funcţie de condiţiile hidrometeorologice, pentru prevenirea unor evenimente care ar putea duce la blocarea accesului navelor din Marea Neagră pe Dunăre. Circulaţia la bara Sulina se reia după îmbunătăţirea stării vremii.