Mai multe persoane au murit după ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbuşit luni într-o zonă rezidenţială din apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan, relatează Reuters. Ulterior, bilanţul a crescut la cel puţin 36 de morţi, majoritatea localnici, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Bişkek, citat de Sputnik News. Printre victime se numără cel puţin şase copii.

Bilanţul accidentului de avion din Kîrgîzstan a crescut la cel puţin 36 de morţi, dintre care şase copii, au anunţat autorităţile citate de la Repubblica.

Bilanţul ar putea creşte, în condiţiile în care aeronava, care s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, a distrus 35 de case.

Compania Turkish Airlines, care opera avionul, a transmis condoleanţe victimelor şi şi-a exprimat regretul pentru tragedie.

Ministerul Sănătăţiii a precizat că unul dintre cei patru membri ai echipajului aflaţi la bord a supravieţuit.

Potrivit administraţiei aeroportului Manas, avionul, un Boeing 747, urma să facă o escală pe aeroportul aflat la circa 24 de kilometri de capitala Bişkek, în drum de la Hong Kong la Istanbul.

Echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă au recuperat cadavrele pilotului şi ale cel puţin 15 localnici ale căror case se aflau în zona unde s-a prăbuşit Boeing-ul 747, a anunţat Ministerul Sănătăţii.