Numele lui Florian Coldea, prim-adjunct al SRI suspendat din funcţie în urma dezvăluirilor omului de afaceri Sebastian Ghiţă, nu se mai regăseşte pe site-ul Serviciului Român de Informaţii.

La secţiunea "Conducerea SRI" a site-ului se regăsesc acum numele directorului Eduard Raul Hellvig şi ale celor trei adjuncţi: colonelul Cristian Bizadea, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan şi general-locotenentul George-Viorel Voinescu, însoţite de fotografii, de date din CV şi de declaraţiile de avere şi de interese.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat, joi, că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează. Cea mai recentă a fost miercuri seară, când Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland.

Această anchetă este cea de-a doua care îl vizează pe Florian Coldea. Primul scandal în care Coldea a fost implicat şi care a determinat începerea unei anchete interne a SRI a fost cel provocat în 2007 de acuzaţiile lui Mircea Geoană, pe atunci lider PSD, potrivit cărora prim-adjunctul SRI ar fi solicitat informaţii referitoare la judecătorii CCR Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru. Liderul social-democrat a susţinut că astfel ar fi fost influenţată decizia Curţii Constituţionale, care avizase negativ propunerea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu.