Grupul de cetăţeni români blocaţi în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au ajuns în România joi, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe

MAE precizează că Ambasada României la Ankara a ţinut permanent legătura cu un cetăţean din cadrul grupului şi cu un reprezentant al operatorului aerian, pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile.

La acest moment, la ambasada României la Ankara nu mai sunt înregistrate solicitări de asistenţă consulară, arată ministerul.

În context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenţionările de călătorie, emise în ultima perioadă, adresate cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate, referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice.

Informaţiile referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile străine sunt actualizate şi postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica "Sfaturi şi alerte de călătorie"—http://www.mae.ro/travel-alerts.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, miercuri, că 16 persoane de cetăţenie română se aflau, în acel moment, blocate la Gaziantep, Turcia, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.