O delegaţie din Germania se află miercuri în vizită la Casa Albă pentru a discuta despre modalităţile de a intensifica schimburile de informaţii între Washington şi Berlin, după dezvăluirile privind interceptarea convorbirilor telefonice ale cancelarului german Angela Merkel de către Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA), informează Reuters.

Preşedintele american Barack Obama încearcă să liniştească preocupările aliaţilor Washingtonului, la o săptămână după apariţia dezvăluirilor cu privire la scopul şi amploarea strângerii de informaţii de către serviciile de intelligence ale SUA, notează sursa citată. Consilierul german pentru securitate naţională, Christoph Heusgen, şi coordonatorul pe probleme de intelligence al cancelariei germane, Guenter Heiss, urmau să se întâlnească cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Susan Rice, şi cu consilierul pe probleme de securitate internă al preşedintelui Obama, Lisa Monaco.

La discuţiile de la Casa Albă urmau să participe şi directorul serviciilor de informaţii americane, James Clapper, şi directorul adjunct al NSA, Chris Inglis.

Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională a SUA, a declarat că această întâlnire a fost organizată ca urmare a convorbirii telefonice de săptămâna trecută dintre Obama şi Merkel. În timpul acestei discuţii, preşedintele Obama i-a dat asigurări cancelarului Merkel că Statele Unite nu interceptează şi nici nu vor intercepta vreodată telefonul mobil al şefei guvernului german, conform Agerpres.