Autospeciale de tractare, transport personal sau victime, şenilate, autocamioane de intervenţie şi autofreze de zăpadă multifuncţionale vor fi dislocate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa, în urma prognozelor care preconizează fenomene meteo periculoase.

"Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a ordonat unităţilor subordonate pregătirea şi constituirea unor grupări de sprijin care să intervină în judeţele posibil a fi afectate. În componenţa echipajelor operative se află şi paramedici, personal care va acţiona în sprijinul colegilor lor la misiunile de acordare a primului ajutor calificat", informează un comunicat al IGSU.

Grupări de sprijin formate din autospeciale de tractare şi autospeciale cu capacitate de trecere mărită (şenilată/UTV) vor fi dislocate de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Dolj, Hunedoara, Sibiu, Mureş şi Timiş către zonele de competenţă ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Călăraşi, Buzău şi Ialomiţa.

Totodată, pentru executarea optimă a misiunilor specifice, ISU Constanţa va operaţionaliza toate autospecialele de transport personal şi victime multiple (ATPVM) aflate în componenţa parcului auto.

"Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi — victime şi salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase", a transmis IGSU.