Un număr de şapte drumuri judeţene din judeţul Galaţi sunt închise circulaţiei din cauza zăpezii, se arată într-o informare de presă

Potrivit informării, niciun drum naţional nu mai este blocat în judeţul Galaţi, fiind reluată circulaţia pe DN 24 D, închis de vineri.

Se circulă fără restricţii de tonaj, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru deblocarea a şapte drumuri judeţene: DJ242D Băneasa — Suceveni (20 km); DJ242A Bereşti — Meria — Cavadineşti (20 km); DJ242E Roşcani — Oancea (20 km); DJ 243A sector Cerţeşti — Pochidia; DJ251G Corni — Vârlezi; DJ253 Umbrăreşti — Cudalbi — Băleni (50 km), DJ254 Iveşti — Călmăţui (10 km).

Potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor, este afectată parţial alimentarea cu energie electrică în satele Ciureştii Noi — comuna Bălăşeşti şi Berheci — comuna Gohor.

În ceea ce priveşte circulaţia pe Dunăre, prima cursă de bac a plecat la ora 6,00 de pe malul gălăţean către cel tulcean, traversarea fiind dificilă din cauza sloiurilor de gheaţă de pe Dunăre. Ca şi duminică, traversarea fluviului se va derula din două în două ore. Reprezentanţii Navrom Bac Galaţi au anunţat că vor suspenda cursele dacă bacurile vor fi în pericol din cauza sloiurilor mari de gheaţa care curg pe Dunăre.