Un număr de 40 de cetăţeni irakieni, printre care şi nouă copii, au fost identificaţi în localitatea Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, ei declarând că îşi doresc să ajungă în ţări din vestul Europei. Primarul din localitate i-a adăpostit în şcoală până când au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, migraţii au fost depistaţi miercuri dimineaţă, pe raza localităţii Topolovăţu Mare.

”Pe raza judeţului Timiş au fost depistate două grupuri formate din 18 respectiv 22 cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, 27 bărbaţi, patru femei şi nouă copii, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru cercetări”, se arată în comunicat.

La audieri, migranţii au declarat că sunt din Irak şi voiau să ajungă în ţări din vestul Europei, adulţii având între 19 şi 38 de ani, în timp ce copiii, între 1 şi 14 ani.

Potrivit unor surse din Poliţia de Frontieră, primarul din localitatea Topolovăţu Mare i-a adăpostit pe irakieni într-o încăpere a şcolii din localitate, până când au fost preluaţi de anchetatori. Edilul a luat această decizie din cauza temperaturilor scăzute de afară şi mai ales că în cele două grupuri se aflau şi minori.