Poliţiştii buzoieni caută un şofer care a accidentat mortal un bărbat de 67 de ani, marţi seară, pe DN 2 (E 85), şi a fugit de la locul faptei, fiind instituite inclusiv filtre în trafic pentru găsirea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, Doiniţa Mihalache, a declarat că un şofer este cel care a sunat marţi seară la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că pe DN 2 (E 85), în afara localităţii Oreavu, se află o persoană accidentată.

Victima, un bărbat în vârstă de 67 de ani din Râmnicu Sărat, era deja decedată când au ajuns poliţiştii la faţa locului. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a fost lovit de o maşină.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, masina care a lovit pietonul este un SUV cu numere de Bucureşti, iar şoferul a fugit de la locul accidentului. Sursele citate spun că bărbatul a fost lovit iniţial de SUV, apoi a fost proiectat în alt autoturism.

Poliţiştii îl caută acum pe şoferul fugar, instituind inclusiv filtre în trafic.

Tot marţi seară, un accident de circulaţie s-a produs şi pe raza localităţii buzoiene Albeşti. Un bătrân de 90 de ani a murit după ce a fost lovit de o autoutilitară condusă pe DN 2 C, din direcţia Pogoanele către Buzău, de un tânăr de 27 de an din Scorţoasa, judeţul Buzău.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.