Publicaţia „Die Welt” citează surse din poliţia germană potrivit cărora bărbatul de origine pakistaneză reţinut luni seară, după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, ar putea să nu fie suspectul căutat.

„Am prins persoana greşită”, a declarat un oficial de rang înalt din poliţie, citat de Die Welt. „Avem o situaţie nouă. Adevăratul atacator este înarmat şi încă în libertate şi poate provoca noi necazuri”, a avertizat sursa citată. 

Anterior, autorităţile anunţaseră că pistolul cu care a fost împuşcat cetăţeanul polonez din camion nu a fost găsit. 

Atacul s-a soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi. La câteva ore după aceea, autorităţile au reţinut un suspect. El era un refugiat de origine pakistaneză, venit din februarie în Germania şi care avea permis temporar de rezidenţă în aşteptarea rezolvării cererii de azil. 

Marţi dimineaţă, autorităţile au făcut percheziţii la un centru de refugiaţi din apropierea Berlinului unde ar fi fost cazat solicitantul de azil.

După ce informaţia despre persoana greşită care ar fi fost arestată a apărut pe surse în Die Welt, şeful poliţiei din Berlin a anunţat public că nu este clar dacă pakistanezul arestat luni seara este cel care a condus camionul. Suspectul era cunoscut serviciilor de poliţie, dar pentru infracţiuni minore.

„Nu ştim sigur dacă el a fost în realitate şoferul”, a declarat şeful poliţiei, Klaus Kandt. 

În cabina TIR-ului au fost găsite, potrivit agenţiei DPA, haine pătate de sânge. Supectul arestat nu avea hainele pătate cu sânge şi nici vreo armă asupra sa. 

Poliţia din Berlin a anunţat pe contul de Twitter că rămâne vigilentă, întrucât suspectul a negat orice implicare în incidentul despre care ministrul de interne a spus că a fost un atac deliberat. „Vă rugăm să fiţi atenţi”, cere poliţia berlinezilor.

La târgurile de Crăciun au fost postaţi poliţişti înarmaţi cu mitraliere şi cu veste de protecţie.

Digi 24