Doi tineri de 26 şi 27 de ani din judeţul Bacău au fost arestaţi preventiv pentru trafic, finanţare şi introducere în ţară de droguri de risc, după ce au adus în ţară din Spania, în lunile octombrie şi decembrie, aproximativ şase kilograme de cannabis şi haşiş.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infraţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cei doi băcăuani au fost prinşi în momentul în care unul dintre aceştia a introdus în ţară, prin Vama Nădlac, din judeţul Arad, cantitatea de 2.856 de grame de cannabis şi 92 de grame de haşiş. Drogurile erau ascunse în două anvelope ale unei maşini tractate pe o platformă auto, susţin anchetatorii, şi urmau să ajungă în judeţul Bacău.

”În luna octombrie, unul dintre tineri a procurat din Spania aproximativ trei kilograme de droguri de risc, respectiv cannabis, substanţe pe care le-a introdus în ţară fără drept, iar apoi le-a comercializat în municipiul Bacău. În vederea realizării de venituri ilicite, aceeaşi persoană a mers din nou în Spania având 5.000 de euro, sumă pusă la dispoziţie de către celălalt inculpat, care avea cunoştinţă că suma de bani urmează să fie investită în achiziţionarea de droguri”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de către DIICOT.  

Valoarea pe piaţa drogurilor achiziţionate din Spania şi introduse în ţară fără drept de către unul din cei doi băcăuani se ridică la aproximativ 50.000 de euro.

Reţinuţi iniţial de procurorii DIICOT, cei doi tineri au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Tribunalul Bacău a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trafic, finanţare şi introducere în ţară de droguri de risc.