Tânărul reţinut în cazul uciderii doctoriţei din Târgu Mureş, care era căutată de câteva zile şi al cărei cadavru a fost găsit în urma unei percheziţii acasă la cel cercetat, a fost arestat preventiv pentru omor.

Tânărul în vârstă de 27 de ani a fost arestat preventiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unor surse judiciare.

Acesta este acuzat de omor, după ce anchetatorii au descoperit trupul doctoriţei în vârstă de 32 de ani, care a fost dată dispărută acum o săptămână, în urma unei percheziţii acasă la el.

Iniţial, anchetatorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, dar apoi s-a dovedit că femeia nu a fost răpită, ci a plecat de bunăvoie.

Vineri, anchetatorii l-au identificat pe principalul suspect, un tânăr de 27 de ani din comuna mureşeană Corunca, şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

”Principalul suspect în dosar a fost identificat de poliţişti în cursul zilei de ieri (vineri n.r.), în persoana unui tânăr de 27 de ani, din comuna Corunca, judeţul Mureş, faţă de care poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore”, potrivit comunicatului Poliţiei.

Procurorii au cerut apoi ca locuinţa suspectului să fie verificată. Acolo a fost găsit cadavrul femeii dispărute.

”Ulterior, în baza solicitării de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, instanţa a admis efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa tânărului reţinut. În urma efectuării percheziţiei, poliţiştii au identificat cadavrul unei femei, care urmează a fi supus autopsiei în cadrul Institutului de Medicină Legală”, se mai arată în comunicat.

Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, care face cercetări pentru omor.

Potrivit presei locale, doctoriţa Orsolya Benedek, în vârstă de 32 de ani, a dispărut duminică, 11 decembrie, ultima dată fiind văzută în parcarea unui supermarket. Camerele de supraveghere ar fi surprins momentul în care femeia urca într-o dubă.

Orsolya Benedek a lucrat la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş şi era lector al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, la disciplina de Anestezie şi Terapie Intensivă.

viewscnt