Cei trei tineri care au jefuit şi agresat pe stradă cinci femei din municipiul Botoşani, una dintre victime având 92 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată, a decis Judecătoria Botoşani.

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis propunerea de arestare preventivă, pentru tâlhărie calificată, a celor trei tineri acuzaţi că au jefuit şi agresat cinci femei din municipiul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, Nicoleta Arpinte. 

Doi dintre aceştia sunt recidivişti şi au condamnări în străinătate, a menţionat sursa citată.

Decizia nu este definitivă, iar cei trei au contestat-o deja.

Cei trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Primele două femeie au fost atacate de tineri în seara zilei de 14 decembrie, iar celelalte trei, a doua zi, tot după lăsarea întunericului, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă judecătoria Botoşani, Nicoleta Arpinte.

În toate cele cinci cazuri este vorba despre femei din municipiul Botoşani de peste 40 de ani, cea mai în vârstă de 92 de ani, toate fiind atacate din spate, fără să îi poată vedea pe agresori, şi în zone în care nu există camere de supraveghere.

Una dintre victime a fost urmărită în scara blocului şi bătută, în timp ce alta a fost agresată în faţa porţii casei sale, dar toate au fost lovite cu o violenţă ieşită din comun şi nejustificată, potrivit sursei citate.

Tinerii au furat de la femei cercei, verighete, două telefoane mobile, câteva carduri bancare şi o sumă mică de bani, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Cei trei au fost reţinuţi după ce au comis o altă infracţiune în judeţul Suceava, ei fiind identificaţi cu greutate deoarece locuiesc în Dorohoi, iar tâlhăriile pentru care erau căutaţi au fost comise în Botoşani.

În faţa anchetatorilor, aceştia au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, însă fiind audiaţi separat, fiecare a declarat că a fost prezent dar că ceilalţi au comis tâlhăriile.

”Sunt trei tineri din Dorohoi. Unul dintre ei, în vârstă de 20 de ani, nu are antecendente penale, ceilalţi, însă, au comis mai multe infracţiuni, inclusiv în perioada în care au fost minori”, a declarat, pentru News.ro, Nicoleta Arpinte.