Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului.

"Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea, care evident are de-a face cu formarea unui Guvern", a declarat, marţi, şeful statului.

El a subliniat că, dacă până la sfârşitul acestei săptămâni vor exista rezultatele finale, foarte probabil în cursul săptămânii viitoare va convoca noul Parlament.

Iohannis le-a transmis, miercuri, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului se va consulta miercuri la ora 10,00 cu Partidul Social Democrat (PSD), la ora 11,00 cu Partidul Naţional Liberal (PNL), la ora 12,00 cu Uniunea Salvaţi România (USR), la ora 13,00 cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), la ora 16,00 cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), la ora 17,00 cu Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi la ora 18,00 cu Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.