O explozie s-a produs, sâmbătă dimineaţă, într-un bloc din municipiul Arad, din cauza acumulărilor de gaze, proprietarul locuinţei afectate fiind rănit grav. Potrivit primelor cercetări, bărbatul a uitat aragazul pornit fără flacără, iar când a aprins un bec a avut loc deflagraţia, care nu a fost urmată de incendiu.

Explozia s-a produs la etajul al doilea al unui bloc de garsoniere, cu patru etaje, din cartierul Micălaca, din municipiul Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, proprietarul garsonierei în care a avut loc deflagraţia era singur şi s-a trezit pentru a suna la 112, pentru că se simţea rău. În momentul în care a mers la baie pentru a se pregăti de sosirea medicilor, bărbatul a aprins un bec, iar atunci a avut loc explozia.

”Pompierii sosiţi la faţa locului au constatat că exista o acumulare de gaze în locuinţă, iar aragazul era pornit fără flacără. Explozia nu a fost urmată de incendiu”, a declarat Pleşca.

În urma deflagraţiei, proprietarul a fost rănit, fiind preluat de medici în stare gravă, cu arsuri de gradele I şi II.

Balconul închis cu sticlă al locuinţei a fost distrus, iar bucăţi din structura acestuia au fost proiectate pe trotuar şi pe autoturisme parcate

Alte locuinţe din bloc nu au fost afectate şi nici nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

Pompierii, poliţiştii, inspectorii în construcţii şi echipe ale furnizorului de gaze se află la faţa locului pentru cercetări.