Patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, din oraşul Buhuşi, au fost arestaţi, joi, pentru omor în formă agravantă, după ce au bătut un bărbat cu topoarele şi bâtele, iar apoi l-au aruncat în stare de agonie pe şoseaua Bacău - Piatra Neamţ, pentru a părea un accident. Ulterior, victima a fost călcată şi târâtă peste 50 de metri de un TIR, iar în cele din urmă a murit.

Tribunalul Bacău a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a patru tineri acuzaţi că au bătut cu cruzime un bărbat de 37 de ani pe care l-au aruncat apoi pe partea carosabilă a drumului naţional Bacău - Piatra Neamţ, la ieşirea din oraşul Buhuşi.

Aflată în agonie, victima a fost călcată şi apoi târâtă sub roţile unui TIR pe o distanţă de peste 50 de metri, fiind înregistrat decesul.

Anchetatorii au stabilit astfel că cei patru agresori au încercat să-şi ascundă urmele, dorind ca totul să pară un accident. De altfel, aceasta a şi fost varianta pe care au mers iniţial poliţiştii, însă, după autopsie şi vizualizarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere din zonă, s-a constatat ca a fost o agresiune.

”Conflictul dintre victimă şi autori s-a petrecut într-un bar din Buhuşi, pe fondul consumului de alcool. După o discuţie în contradictoriu, cei patru tineri s-au înarmat dintr-o maşină cu topoare, bâte şi spray paralizant, după care au revenit în local, unde au început să-l lovească, în special în cap, pe bărbatul de 37 de ani. În final, l-au lovit şi cu o sticlă în cap, iar apoi l-au abandonat agonizând pe şosea, unde a fost călcat de un TIR”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bacău, Cristian Ciocântă.

Doi dintre tinerii arestaţi, în vârstă de 32 şi 37 de ani, sunt fraţi, aceştia fiind cunoscuţi în comunitate pentru comportamentul violent.