Nouă angajaţi de la o fermă din judeţul Vrancea, majoritatea tineri cu vârste între 16 şi 23 de ani, au ajuns la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba cu care încălzeau camera în care se odihneau.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Paul Bîndar, a declarat că pompierii au fost solicitaţi să intervină în cazul a nouă persoane, angajate ale unei ferme din localitatea Coteşti, intoxicate cu monoxid de carbon. Este vorba despre opt tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani şi despre un bărbat de 57 de ani.

Ei s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba cu care încălzeau camera în care se odihneau.

La faţa locului au ajuns mai multe autospeciale ale ISU Vrancea şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cei nouă angajaţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Focşani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Focşani, Alina Cosma, muncitorii sunt din Iaşi şi Vaslui, iar după ce au fost consultaţi medicii au stabilit că aceştia sunt în afara oricărui pericol, astfel că au fost externaţi.

Primele date ale pompierilor arată că în camera în care erau cazaţi angajaţii jarul ar fi fost scos în faţa sobei, fără să fie deschis vreun geam pentru ca încăperea să se aerisească.