Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis miercuri o atenţionare de călătorie pentru Indonezia, unde va avea loc o amplă demonstraţie la Jakarta în data de 2 decembrie.

Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Indonezia că, potrivit anunţurilor autorităţilor poliţieneşti locale, în data de 2 decembrie, în intervalul orar 8:00 — 13:00, în capitala Jakarta este anunţată o demonstraţie, la care se aşteaptă o largă participare, fiind posibile perturbări de circulaţie şi mari aglomerări de persoane pe unele artere ale oraşului.

Potrivit sursei citate, se recomandă să se evite zona din jurul Monumentului Naţional (Monas), precum şi zona străzii Merdeka Selatan.

Totodată, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.