Trei minori, având vârste de 4, 6 şi 13 ani, şi doi poliţişti s-au ales cu arsuri, iar un bărbat de 39 de ani a fost împuşcat în picior de oamenii legii, după ce şi-a incendiat locuinţa în noaptea de marţi spre miercuri, în localitatea băcăuană Siret.

Toţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

"Băiatul de 13 ani va fi trimis la o clinică din Bucureşti, dată fiind gravitatea arsurilor, iar ceilalţi au primit îngrijiri medicale", a declarat pentru Agerpres Mirela Romaneş, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Piromanul dăduse foc la câteva lucruri din locuinţa în care se baricadase, ţinându-i lângă el pe cei trei copii ai săi. Vecinii au dat alarma prin numărul unic de urgenţă 112.

"Împreună cu poliţiştii din comună şi apoi cu echipajul ISU s-a încercat scoaterea minorilor din casă, dar bărbatul blocase intrările în locuinţă şi pusese capcane în jurul ferestrelor. Prin ferestre, minorii de 4 şi 6 ani au reuşit să fie scoşi din casă, moment în care piromanul a aruncat sticle incendiare asupra a doi poliţişti. Aceştia s-au ales cu arsuri pe mâini şi faţă de la flăcările declanşate instantaneu. Pentru salvarea celui de-al treilea copil, ţinut de tatăl său, a fost necesar să fie tras un foc de armă în piciorul piromanului", a indicat pentru Agerpres inspector principal Narcisa Butnaru, ofiţer de relaţii publice la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Potrivit acestuia, piromanul nu a mărturisit încă de ce a vrut să moară, împreună cu copii săi, în incendiu. Cercetările în acest caz sunt continuate de procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.