Un accident feroviar a avut loc, miercuri dimineaţă, în triajul Gării Arad, unde o locomotivă care urma să se cupleze la o garnitură de cisterne pline cu motorină a intrat cu viteză în primul vagon, singurul gol, şi l-a ridicat de pe şine, rupând liniile de mare tensiune. Pompierii au asigurat zona, spunând că dacă existau scurgeri, putea izbucni un incendiu.

Accidentul feroviar a avut loc în timpul manevrării unei locomotive care urma să fie cuplată la o garnitură formată din 24 de vagoane cisternă, din care 23 erau pline cu motorină. Acestea urmau să fie trimise într-o localitate din judeţul Bihor.

Conform unor surse din Staţia CFR Arad, în timpul manevrelor efectuate de către cei doi mecanici, locomotiva a intrat cu viteză mare în garnitură. Prima cisternă, cea la care urma să se cupleze, a fost lovită atât de puternic, încât s-a ridicat de pe şine şi a rupt liniile de înaltă tensiune.

”În prima cisternă, conform procedurilor de siguranţă, nu exista combustibil, însă toate celelalte erau încărcate cu motorină. S-a luat imediat măsura asigurării perimetrului de către pompieri”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Pentru că în momentul ruperii liniile de tensiune s-a produs un scurtcircuit, pompierii spun că putea izbucni un incendiu, dacă existau scurgeri de motorină. Totuşi, nu s-au semnalat scurgeri din cele 23 de vagoane cisternă, însă zona rămâne sub supraveghere.

Urmează ca o macara de mare capacitate să fie adusă în gară pentru a repune garnitura pe şine.

Traficul feroviar nu este afectat de accident, care a avut loc în triaj.