Un bărbat de 47 de ani, care ispăşea o pedeapsă de aproape 3 ani de închisoare pentru furt calificat, s-a spânzurat noaptea trecută cu un cearşaf în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, echipajul SMURD care a intervenit nemaiputând să facă nimic pentru el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul era în perioada de carantină şi era condamnat la 2 ani, 8 luni şi 20 de zile de închisoare. Incidentul a fost descoperit la ora 12 şi 40 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, asistentul unităţii a intervenit imediat şi a fost solicitat şi un echipaj SMURD.

„Imediat a fost sesizat şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi care au venit la faţa locului pentru cercetări suplimentare. Despre incident a fost informată şi familia persoanei în cauză. Bărbatul de 47 de ani era încarcerat de pe 16 noiembrie, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile pentru furt calificat. Persoana încarcerată era singură în camera detenţie, întrucât era în perioada de carantină”, a declarat inspector principal Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă şi au decis efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza morţii.

În acest moment în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi sunt încarcerate 1365 de persoane.

Mediafax