Forţele irakiene au descoperit o nouă groapă comună presupusă a grupării Stat Islamic (SI) într-un sector recent eliberat de sub controlul jihadiştilor în apropiere de Mosul, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Situl, eliberat de forţele de elită ale Ministerului de Interne, este situat în exteriorul satului Tall Adh-Dhahab, la circa 10 kilometri sud de Mosul, bastion al SI în Irak.

Bucăţi de oase şi resturi de îmbrăcăminte ca un pantalon rupt sau o pereche de şlapi puteau fi observate la locul tragediei, peste care plutea un miros sufocant.

Potrivit locuitorilor, corpurile circa 40 de persoane s-ar putea afla în situl respectiv pe care SI îl utiliza pentru execuţii, a menţionat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

"Majoritatea acestor persoane erau membri ai forţelor de securitate, armatei şi poliţiei", a precizat locotenentul Yahya Joumma, prezent în zonă.

"Erau vreo 40, potrivit martorilor", a adăugat el.

Forţele irakiene au mai descoperit gropi comune în zonele eliberate de sub controlul jihadiştilor.

Săptămâna trecută au găsit o groapă comună în satul Hamam al-Alil, la sud-vest de noul sit. Potrivit locuitorilor satului, sute de corpuri decapitate ar putea fi îngropate acolo, a făcut cunoscut Human Rights Watch (HRW).

Forţele irakiene, sprijinite de o coaliţie internaţională condusă de Washington, au lansat la 17 octombrie o ofensivă în vederea eliberării oraşului Mosul din mâinile SI, a doua localitate din ţară pe care jihadiştii au cucerit-o în iunie 2014.

AGERPRES