Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, ai Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cei din Ilfov, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Caraş Severin şi Vrancea efectuează 21 de percheziţii domiciliare, într-un dosar care vizează acordarea ilegală de certificate de revoluţionar. Şeful Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, Adrian Sanda, a fost ridicat, miercuri dimineaţă, de procurori, acesta urmând să fie dus la sediul Parchetului General, în dosarul care vizează acordarea ilegală de titluri de revoluţionar, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că şeful Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, Adrian Sanda, a fost ridicat de procurori în dosarul care vizează acordarea ilegală de titluri de revoluţionar, acesta urmând să fie dus la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru audieri.

Poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, I.P.J. Ilfov, I.P.J. Braşov, I.P.J. Bistriţa Năsăud, I.P.J. Caraş Severin şi I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fac 21 de percheziţii domiciliare, la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, verificări au loc şi la sediile unor instituţii publice.

Anchetatorii susţin că prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2014 a fost modificată şi completată Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi a fost introdusă o nouă categorie de revoluţionari, respectiv cea de «Luptător cu Rol Determinant» - atribuit celor care în perioada 14 - 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.