Bărbatul care a evadat, marţi, din secţia de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde ispăşea o măsură privativă de libertate după ce şi-a omorât mama, a fost dat în urmărire naţională, el fiind căutat în prezent de efective importante de poliţişti şi jandarmi.

Bărbatul se numeşte Marian Trandaf, are 53 de ani şi este din Bucureşti, fiind internat în secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca din anul 2008, după ce şi-a omorât mama.

Poliţia a făcut publice, marţi seară, semnalmentele bărbatului. Conform Poliţiei, Marian Trandaf poartă un fes negru, este ras pe cap, îmbrăcat într-o bluză albă şi pe deasupra are o bluza de trening verde închis cu două dungi portocalii şi pantaloni de culoare  verde închis.

”Poliţiştii efectuează investigaţii şi activităţi de căutare a bărbatului, acesta fiind dat în urmărire naţională. Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să  apeleze numărul de urgenţă 112”, a declarat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Doiniţa Mihalache.

Bărbatul a dispărut din spitalul în care îşi ispăşea pedeapsa, marţi, dispariţia fiind anunţată de către reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca în jurul orei 13.00 - 13.30.

Până în prezent, conducerea spitalului nu a putut fi contactată pentru a explica în ce împrejurări a evadat bărbatul.

Marian Trandaf şi-a omorât mama în anul 2007 crăpându-i capul în somn şi tăindu-i apoi gâtul cu un ciocan. La momentul respectiv, în fata anchetatorilor, Trandaf a declarat că a plănuit totul din timp, dar şi că vrea să fie asasin în serie.

Totodată, el a spus, după comiterea faptei, că a auzit voci care i-au spus să-şi omoare mama, iar după ce a lovit-o pe femeie în cap, crăpându-I craniul şi tăindu-i gâtul, a aşezat uneltele pline de sânge pe un prosop, aşteptând ca vocile să-I spună pe cine să mai ucidă.

viewscnt