Peste 2.000 de locuitori din judeţul Mureş au rămas fără curent electric în urma viscolului din ultimele ore, 3 maşini au fost avariate de copacii doborâţi de vânt la Târgu Mureş, iar 170 de kilometri de drumuri judeţene nu au operator de deszăpezire.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea" al judeţului Mureş, căpitanul Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că pe tronsonul Târnăveni-Fântânele au fost afectate de viscol patru puncte de transformare, care deservesc 1.176 de consumatori, iar în localităţile Găneşti, Hărănglab şi Băgaciu sunt fără curent electric 825 de consumatori.

Potrivit căpitanului Virag, echipajele ISU Mureş au intervenit la Târgu Mureş pentru îndepărtarea a doi copaci căzuţi, unul dintre aceştia avariind trei autoturisme parcate pe Strada Godeanu.

Consiliul Judeţean Mureş a atras atenţia populaţiei, în special a conducătorilor auto, că în judeţul Mureş sunt unele drumuri judeţene — însumând peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometri — pentru care administraţia judeţeană nu a reuşit să încheie contracte de deszăpezire până la momentul de faţă.

Astfel, au rămas fără operatori drumurile judeţene din zona Sâncraiu de Mureş, circa 103,2 kilometri, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureş, pe relaţia Cluj-Napoca Braşov, DJ 151D Ungheni — Acăţari — Tâmpa (28,66 kilometri), şi drumurile judeţene din zona Sighişoara, în total 71,7 kilometri.

Vicepreşedintele CJ Mureş, Ovidiu Dancu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor nu s-a semnalat nicio problemă pe drumurile judeţene care nu au încă operator şi că, dacă va apărea vreo problemă, se va interveni de urgenţă.

"Am transmis ordin de mobilizare tututor operatorilor de pe cele cinci tronsoane pe care avem semnate contracte şi am dispus primăriilor din cele două zone neacoperite să anunţe de urgenţă în cazul în care apare vreo problemă. Deşi ninge abundent, temperaturile nu sunt scăzute, iar din acest motiv zăpada nu se depune", a arătat Dancu.