Un număr de 11 persoane au fost reţinute de poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice din Călăraşi, fiind suspectate că au cauzat un prejudiciu de 4.500.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Reţinerile au avut loc în urma a 13 percheziţii, desfăşurate miercuri în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti, anunţă, joi, IPJ Călăraşi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au dispus măsura reţinerii faţă de 11 persoane bănuite că ar fi provocat un prejudiciu de 4,5 milioane lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele 11 persoane urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

"Reamintim că în ziua de 2 noiembri a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au descins la locuinţele persoanelor  bănuite, din municipiul Bucureşti, judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, pentru punerea în executare a 15 mandate de aducere, emise pe numele lor de Tribunalul Călăraşi", spun reprezentanţii IPJ Călăraşi.

Ei mai arată că în perioada 2010 i 2011, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi în Bucureşti ar fi fost implicati într-un circuit evazionist şi de spălare a banilor prin înregistrarea de operaţiuni fictive şi prin transferarea unor sume de bani urmate de retragerea acestora.

"Persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii şi servicii. Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4.500.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la 25.000.000 lei", precizează IPJ Călăraşi.

Pe timpul cercetărilor, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor suspecţilor în valoare de aproximativ 5.500.000 lei.

Poliţiştii din Călăraşi şi din Direcţia Operaţiuni Speciale au făcut, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este estimat la 4,5 milioane de lei.